سال گذشته بلافاصله بعد از پایانِ «پایتخت ۵»، مقدمات ساخت دومین فیلمش را فراهم کرد. پس از رونمایی «قسم» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، رضایت منتقدان و مردم از فیلم به اندازهای بود که خیلیها حتی باورشان نمیشد «قسم» را همان نقی معمولی «پایتخت» ساخته است.
تنابنده با «قسم» در جایگاهی ایستاده بود که کارش با سایر فیلمسازهای اجتماعی مورد ارزیابی قرار میگرفت، این یعنی نقطه عطف مهم در کارنامه کارگردانی که خیلیها با ورود او به عرصه فیلمسازی تصور میکردند قرار است کمدی ادامه مسیرش در سینما باشد.
محسن تنابنده چهره محبوب سینما و تلویزیون، که در این سالها به عنوان بازیگر موفق در هر دو عرصه ظاهر شده با اولین حضور جدی اش در سینما برای ایفای نقش در «استشهادی برای خدا»، سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر از آن خود کرد.
علاوه بر اینکه در سالهای متمادی حضور در سینما، هر بار برای نقشهای جدی و کمدی، نامزد سیمرغ بلورین شده، بعد از «استشهادی برای خدا»، توانست دو بار دیگر برای بازی در فیلمهای «هفت دقیقه تا پاییز» و «سنگ اول» (در سال ۸۸) و «فراری» (در سال ۹۵) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول را از آن خود کند. همچنین تنابنده یک دیپلم افتخار هم برای بازی در کاراکتر کر و لال «ندارها» از جشنواره فیلم فجر گرفته است.
موفقیت تنابنده در سینمای تجاری هم نکته مهم کارنامه او است که به فیلم های «سن پطرزبورگ»، «ایران برگر» و حتی «گینس» برمی گردد. حضو او به عنوان بازیگر این فیلم ها، نقش مهمی در فروش و میزان موفقیت شان در گیشه داشته است.
اما شاید تصویر مهمی که مخاطب از او به یاد دارد، تنها به این فیلمها تعلق نداشته باشد. او آنقدر با نقش نقی معمولی در دل مردم جا باز کرد و به یکی از چهرههای محبوب تاریخ تلویزیون بدل شد، که حالا چه پیر و جوان و حتی کودک با وجود بازپخشهای مجدد بعید است با فصول مختلف این سریال ناآشنا باشند، از او خاطره دارند و منتظرند «پایتخت ۶» هر چه زودتر ساخته شود.
تنابنده از روز گذشته با فیلم «قسم» به سینماها آمده، با اولین تجربه فیلمسازیاش در ژانر اجتماعی که توانست در شش رشته نامزد سیمرغ بشود. فیلمی که قطعا در گیشه هم، به اندازه کامنتهای مثبتی که از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد، اتفاقهای مهم دیگری را در کارنامهی فیلمسازی تنابنده رقم خواهد زد.