سریال «تاسیان» ساختهی تینا پاکروان، یکی از آثار بحثبرانگیز و در عین حال پُربینندهی پلتفرمهای داخلی در سال ۱۴۰۴ بود. داستانی عاشقانه و تاریخی با پسزمینهای اجتماعی که در بستر دههی پنجاه شمسی روایت میشد. جمعه 3 مرداد، قسمت پایانی این سریال در پتلفرم فیلیمو منتشر شد و واکنشهای متفاوتی داشت. بسیاری این کار را پسنیدیده و آن را یکی از قویترین سریالهای شبکهی نمایش خانگی در این سالها دانستهاند. این افراد همچنین کارگردانی پاکروان را یکی از نقاط قوت سریال قلمداد کردهاند. در مقابل برخی از پایان تلخ سریال گلایه کردهاند و عدهای هم آن را با «خاتون» در دو کفه ترازو قرار داده و مقایسه کردهاند.
به گزارش فیلمنیوز، بعد از انتشار قسمت پایانی «تاسیان»، کامنتهای بسیار زیادی در شبکههای اجتماعی پیرامون آن منتشر شد. در این گزارش نگاهی داریم به مهمترین کامنتهای منتشر شده درباره این سریال.

نامشخص ماندن برخی ماجراها | عدهاز مخاطبان سریال بعد از انتشار قسمت آخر، به سوالات و ابهاماتی در سریال اشاره کردهاند که بیپاسخ باقی مانده است. بعضیها نوشتهاند که عاقبت شخصیت رجبزاده برایشان نامفهوم مانده و از اینکه نامه سعید هیچگاه به شیرین نرسیده است ابراز ناراحتی کردهاند. درحالیکه خواندن نامه میتوانست وضعیت را تغییر دهد اما حالا کوچکترین تاثیری در روند سریال نگذاشته. برخی مخاطبان هم معتقدند سریال روندی کند داشته و نهایتا در قسمت پایانی ریتم وقایع به طرز عجیبی تند شده است.

چرا این همه تلخی؟ | عدهای از کاربرانِ شبکههای اجتماعی پایانِ این سریال را جسورانه دانستند و گروهی دیگر آن را بیش از آنچه باید غمانگیز توصیف کردند. اما بیشترین حجم نظرها نسبت به این سریال، درباره اعتراض به سرانجام شخصیتها است. بعضی کاربران از مرگ شیرین و سرنوشت مبهم امیر مغموم به نظر میرسند. یکی از آنها نوشته است: «شیرین الکی مرد؟ یعنی چی؟». همچنین کاربر دیگری نوشته است که با دیدنِ پایانِ غمانگیزِ سریال، سرش در حالِ انفجار است. یکی از کاربران با نگاهی فمینیستیتر نوشته است: «شیرین اونقدری قوی بود که خودش دربارهی زندگیاش تصمیم بگیره. اینکه قربانی شد واقعاً دردناک بود.» برخی کاربران نیز از تلخی پایان دفاع کردهاند و برای مثال نوشتهاند: «زندگی خیلی از ماها همینجوری تموم شد.» عدهای هم از شخصیت امیر که همه را نهایتا به کشتن داد خشمگین شده و نوشتهاند: «کاش یکی از همون اول جلوی این امیر را میگرفت.»، یا «اگه این امیر رو گیر بیارم…»

تمجید از بازیِ خوبِ بازیگران | اما بخش مهمی از نظریاتی که در شبکهی نمایشِ خانگی بیان شد، تمجید از بازیِ بازیگران بهخصوص بابک حمیدیان، صابر ابر و مهسا حجازی بود و بیشترین تحسین را از آن خود کرد: «بازی بابک حمیدیان ترکوند.» و دیگری نوشته است: «همه عالی بودن، صابر… پانتهآ… حمیدیان» عدهای تاکید کردهاند که اگر کاراکتر جمشید نجات با بازی بابک حمیدیان در سریال نبود، اصلا ارزش نگاه کردن نداشت و خیلیها هم نقشآفرینی صابر ابر را در قامت یک رفیق واقعی ستودهاند.

تاسیان یا خاتون؟ | قیاسِ میان این سریال با «خاتون» محلِ بحثِ بسیاری از مخاطبانی بوده است که «تاسیان» را به عنوان اثری از کارگردانِ «خاتون» دانستهاند. کاربری نوشته است که به نظرش سریال بسیار قشنگی بوده، اگرچه «خاتون» حالوهوای دیگری برایش داشته است. کاربر دیگری توضیح داده است: «امیر «تاسیان» آدم درستی نبود و هر دختری باید از او دوری کند؛ اما فرار شرین اگزجره بود، در حالیکه در سریال «خاتون»، فرار خاتون از شیرزاد کاملا منطقی و در بستری درست انجام شد.» یک مخاطب دیگر نیز نوشته است: «چرا باید شیرین اونطوری از دستِ امیر فرار کنه، اون شوهرش بود؛ قاتل و جانی که نبود. امیر «تاسیان» که مثل شیرزاد «خاتون» نبود.»

تاسیان ادامه دارد؟ | اما آیا پایان سریال باز بود؟ این سؤالی است که بسیاری از کاربران مطرح کردهاند. برخی معتقدند که پایان باز یعنی مخاطب بتواند سرنوشت شخصیتها را حدس بزند یا تأمل کند، نه اینکه احساس کند سریال نیمهکاره رها شده است. عدهای نیز پایان «تاسیان» را آگاهانه تلخ و ضدقصه میدانند و میگویند که اثر بدین علت به این گونه بهپایان رسید که قسمتهای بعدی آن در سالهای پس از انقلاب ساخته شود. حتی کاربری پا را فراتر از این گذاشته و دربارهی موضوعِ فصلِ دومِ «تاسیان» اینطور اظهارنظر کرده است که: «من فکر میکنم و حدس میزنم امیر رو به خاطر قتلِ سعید میبرند زندان و بعد شیرین میره خارج. امیر هم میفهمه یا تو زندان خودکشی میکنه یا میکشنش. شیرین هم چند سالِ دیگه برمیگرده.» با نگاهی به کامنتها به نظر میرسد تعدادِ زیادی بر این عقیده هستند که این سریال به گونهای به پایان رسیده است که میتوان انتظار داشت فصلِ دومِ آن نیز ساخته شود؛ در اینباره البته باید منتظرِ نظرِکارگردان بود؛ چراکه «تاسیان» دومین سریال از سهگانهی پاکروان پس از «خاتون» و پیش از «ماهدخت» محسوب میشود.
سریال «تاسیان» دومین مجموعه از سهگانهی «روزی روزگاری ایران» و دومین سریالی است که به نویسندگی و کارگردانی تینا پاکروان تولید شده است.