خسرو معصومی کارگردان فیلم توقیفی «خرس» در خصوص تمایل به اکران این فیلم با توجه به قانون تازه تصویب اعمال رده بندی سنی در فیلمها و این گمانهزنی که شاید برخی فیلمهای مسئلهدار با اکران محدودتر شرایط نمایش پیدا کنند، به ایسنا گفت: واقعیت این است که به نظر من رده بندی سنی برای فیلمهای زرد و سخیف است تا اگر فیلمی از نظر مدیران به درد مخاطب نمیخورد کنترل شود. البته این رده بندی سنی موضوع تازهای در سینما نیست و من هم موافقم که تماشای یک فیلم به خاطر یکسری حرفهای رکیک و نامناسب برای بچهها محدود شود اما اگر فیلمی که بار اجتماعی دارد مجبور به محدودیت در اکران باشد اتفاق خوبی نیست.
این کارگردان که هشت سال از ساخت فیلمش می گذرد اما هنوز امکان نمایش برایش فراهم نشده است، در ادامه بیان کرد: من حاضرم فیلم «خرس» ۲ هفته یا حتی یک هفته اکران شود اما آیا واقعاً آن را اکران میکنند؟ چون در این سالها به دلایل واهی جلوی نمایش فیلم را گرفتهاند. اصلاً حالا که خودشان صاحب فیلم هستند و آن را خریدهاند حاضرند فیلم را محدود اکران کنند و یک بار هم خودشان ضرر کنند؟
معصومی یادآور شد: بعضی وقتها در سینما اتفاقاتی میافتد که بنبست سرگیجی است و برای من سوال است که چطور فیلمی مثل «خرس» که پروانه ساخت داشته، در جشنواره فیلم فجر سیمرغ گرفته و در چند جشنواره خارجی برگزیده جایزه بهترین فیلم یا کارگردانی شده امکان اکران پیدا نکرده است؟ من حاضرم اگر فیلم زرد ساختم که در آن فقط منافع مالی در نظر گرفته شده بود، جلویش گرفته شود اما به عنوان کارگردان برای فیلمهای اجتماعی که باعث اعتبار سینمای ایران هستند چنین وضعی را نمیپذیرم. الان ببینید جایگاه فیلم «طعم گیلاس» عباس کیارستمی کجاست؟ در حالی که یادم میآید وقتی در سینماها اکران شد بسیاری از تماشاگران راضی نبودند ولی این از سلیقه تماشاچی است که فقط میخواهد بخندد و ما هستیم که باید آن را تغییر دهیم تا هم تماشاگر از فیلم لذت ببرد و هم دچار فکر و دگرگونی شود. وظیفه سینما فقط تفریح نیست بلکه نقش مهمی در فکر و اندیشه مخاطب هم دارد.