حمید نعمتالله سال 1389 بعد از اینکه با «بوتیک» و «بیپولی» توانست توجه مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند، دستبهکار ساخت سریال نوستالژیک «وضعیت سفید» شد. او زمانی سراغ این سوژه رفت که هنوز استفاده از تم دهه شصتی برای فیلمها و سریالها چندان باب نشده بود و کارگردانهای کمدیها تا این حد به آن توجه نشان نداده بودند. نعمتالله در وضعیت سفید روی خردهروایتهایی جذابی از زندگی مردم در ایام موشکباران دست گذاشت و بیش از همه روی عشق بیآلایش یک پسر نوجوان تمرکز کرد. حالا شبکه آیفیلم قصد دارد 15 سال بعد از ساخت این اثر، مجددا آن را روی آنتن بفرستد.
به گزارش فیلمنیوز، سریال «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله به قلم مشترک حمید نعمتالله و هادی حجازیفر ساخته شد و یونس غزالی، عباس غزالی، افسانه بایگان، مونا احمدی، ابوالفضل پورعرب، شهین تسلیمی، لیندا کیانی، امیرحسین رستمی، افسانه چهرهآزاد و … در آن بازی داشتند. شبکه آیفیلم قرار است از روز چهارشنبه 31 اردیبهشت این سریال را بازپخش کند. نگاهی داریم به عوامل جذابیت آن.
فضای نوستالژیک | سال ۱۳۹۰ بود که حمید نعمتالله با دستی پر و نگاهی دقیق به دل نوستالژیها زد و سریالی ساخت که حال و هوای جنگ و دوران دهه شصت را بدون اغراق، در دل یک خانه باغ خانوادگی به تصویر کشید. «وضعیت سفید» از این جهت که اثری مرتبط با خاطرات جمعی متولدین دهه شصت و قبل از آن به حساب میآمد بسیار مورد توجه قرار گرفت. از آژیر قرمز و هراس جمعی از موشکباران گرفته تا صف نان و گوش دادن به رادیو و زندگی اعضای خانوادههای بزرگ کنار هم و …درواقع حمید نعمتالله روایتی کاملا ملموس از دل یک خانواده پیش روی مخاطبانش گذاشت و از کوچکترین جزئیات در این روایت غافل نشد. تا جایی که همین حالا هم میتوانیم بگوییم یکی از بهترین و خاطرهانگیزترین آثاری است که با حالوهوای دهه شصت ساخته شده است.

حالوهوای عاشقانه | محور اصلی سریال «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله، پسری نوجوان و خیالپرداز بود به نام امیر. نوجوانی که میان آنهمه بلوا و آشوبی که وسط موشکباران وجود داشت و با تمام آن دعواهای خانوادگی در باغ مادربزرگ، سرش به دنیای عشق و عاشقی خودش گرم بود. امیر در واقعیت تلاش میکرد توجه دختری به اسم شیرین را جلب کند اما نمیتوانست و از این جهت، تصویری از شیرین در دنیای خیالش ترسیم میکرد. حواسپرتی و زندگی در خیال و رویا باعث شده بود امیر را امیرخله بنامند و سر به سرش بگذارند. امیر رفتهرفته در مسیر سریال به بلوغ فکری میرسید و از این خیالپردازیها فاصله میگرفت. بخش مهمی از اهمیت فیلم تاکید کارگردان روی جزئیات زندگی مردم در دهه شصت و حالوهوای عاشقانههای آن دهه بود.

شخصیتهای جذاب | یکی از مهمترین ویژگیهای حمید نعمتالله، شخصیتهای درخشانی است که در آثارش خلق کرده است؛ شخصیتهایی که سیاه و سفید مطلق نیستند و وجوه مختلف شخصیتی را میتوان در هرکدامشان یافت. از جمله عوامل مهم سریال «وضعیت سفید» جذابیت شخصیتهاست. جدای از شخصیت امیر که مفصل دربارهاش نوشتیم، سایر شخصیتها هم به گونهای تعریف شدهاند که از یک سو توانستهاند حالوهوای مردم معمولی را بازسازی کنند و از سوی دیگر به واسطه ویژگیهای شخصیتی منحصربفردشان بخشی از ماجراهای سریال را پیش میبرند. ضمن اینکه با رفتارهای شیرینشان رگههایی از طنز هم به سریال وارد کردهاند.

موسیقی | یکی از عوامل مهم ماندگار شدن «وضعیت سفید» به موسیقی تیتراژ آن برمیگشت. قطعه «نقش فرش دل» با ترانه «گفتم بدوم تا تو همه فاصلهها را، تا زودتر از واقعه گویم گلهها را» سروده محمدعلی بهمنی و آهنگسازی کیخسرو پورناظری هم با فضای این سریال هماهنگی داشت و هم محتوای عاشقانهی آن. بخشی از این قطعه، جایی که قربانی میخواند: «یکبار تو هم ای عشق من از عقل میاندیش، بگذار که دل حل کند این مسئلهها را» بیشتر از همه در ذهنها مانده و یکجورهایی وقتی نام «وضعیت سفید» میآید، در ذهنها نقش میبندد.
«وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله از چهارشنبه 31 اردیبهشت هرشب ساعت 20 از شبکه آیفیلم پخش میشود. بازپخش آن هر روز ساعت 4 صبح و 12 ظهر خواهد بود.