سید رضا میرکریمی از جمله کارگردانهایی است که اکثر آثارش شخصیت محورند. شخصیتهایی معمولا ساده از جنس خود مردم که نه ماجراهای عجیبوغریبی از سر میگذرانند و نه وارد جدال و کشمکشهای بیرونی آنچنانی میشوند. این شخصیتها در نوع خودشان منحصربفردند و رضا میرکریمی هم معمولا سعی میکند بازیگر این نقشها را از میان چهرههایی جدید انتخاب کند. جز حبیب رضایی، پرویز پرستویی، فرهاد اصلانی و نگار جواهریان، سایر شخصیتهای اصلی آثارش پیش از بازی در این نقش، یا فعالیت چندانی نداشتند یا در میان عامه مردم شناخته شده نبودند. بازی در آثار میرکریمی باعث شد مورد توجه قرار بگیرند و نامشان سر زبانها بیفتد.
به گزارش فیلمنیوز، مسعود رایگان در «خیلی دور خیلی نزدیک»، هنگامه قاضیانی در «به همین سادگی»، ماهور الوند در «دختر»، ژیلا شاهی در «قصر شیرین» و حالا هم تورج الوند در «نگهبان شب»، جزو بازیگرانی هستند که به واسطه حضور در فیلمهای میرکریمی شناخته شدهاند. حسین پرستار بازیگر فیلم «زیر نور ماه» هم در زمان نمایش فیلم مورد توجه قرار گرفت اما مثل سایرین جایگاه ویژهای در سینما به دست نیاورد.
مسعود رایگان| خیلی دور، خیلی نزدیک | 1383
چه کارنامهای داشت : مسعود رایگان سال 1380 به ایران آمد و همان سال در فیلم «خاموشی دریا» به کارگردانی وحید موساییان بازی کرد اما بازیاش آنطور که باید دیده نشد. تا اینکه سال 1383 با نقش دکتر عالم، توانست علاوه بر مخاطبان، نظر سینماگران و منتقدان و داوران جشنواره بیستوسوم فیلم فجر را هم جلب کند.
درباره نقش: رایگان در این فیلم نقش دکتر مغزواعصابی را بازی کرد که به خاطر غرق شدن در کار، همسر و فرزندش را فراموش کرده بود و حالا در شب تولد پسرش متوجه میشد که او توموری در مغزش دارد. راهی سفر میشد تا پسرش را پیدا کند و در این مسیر پرخطر به تعریف دیگری از زندگی میرسید.
جوایز: رایگان نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شد و تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشن خانه سینما گرفت.
ادامه فعالیت: موفقیت در «خیلی دور خیلی نزدیک» باعث شد رایگان هم در سینما و هم تلویزیون و همچنین شبکه نمایش خانگی فعالیتهای زیادی داشته باشد. او از جمله بازیگرهایی است که معمولا تن به هر نقشی نمیدهد و آثارش وزن بخصوصی دارند. رایگان برای فیلمهای «خونبازی» و «زادبوم» هم نامزد دریافت سیمرغ شد.
هنگامه قاضیانی| به همین سادگی| 1386
چه کارنامهای داشت: شروع فعالیتهای هنگامه قاضیانی به سال 1380 و بازی در «سایهروشن» حسن هدایت برمیگردد. بعد از آن در آثاری مثل «آتشنشان کوچولو» و «اقلیما» بازی کرد تا اینکه سال 1386 با بازی در «به همین سادگی» درخشید و به یکی از بازیگران موفق سینما تبدیل شد. او البته در تئاتر نیز حضور فعالی داشت.
درباره نقش: در فیلم «به همین سادگی» نقش زنی ساده و شهرستانی به نام طاهره را بازی کرد که بعد از سالها زندگی در تهران هنوز نتوانسته بود خودش را با عادتهای شهرنشینی تطبیق دهد. او احساس میکرد از همه عقب است و در زندگی به جایی نرسیده.
جوایز: این نقش توانست نقطه عطفی برای کارنامه قاضیانی شود و اولین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن را پیش رویش بگذارد.
ادامه فعالیت: قاضیانی بعد از «به همین سادگی» بیش از 20 فیلم بازی کرد و سال 1390 برای بازی در فیلم «روزهای زندگی» سیمرغ گرفت. او در سریال «سرزمین مادری» با تلویزیون همکاری کرد و در سریال «همگناه»، «جزیره»، «آمستردام» و «پدر گواردیولا»ی شبکه نمایش خانگی هم حضور پیدا کرد.
ماهور الوند| دختر| 1394
چه کارنامهای داشت : ماهور الوند، به عنوان دختر سیروس الوند و برادرزاده خشایار الوند از همان کودکی با فضای سینما و بازیگری اخت شده بود اما اولین بار در فیلم «دختر» رضا میرکریمی نقش مهمی بازی کرد و چهره و بازیاش برای همه شناخته شد.
درباره نقش: دختر مردی سختگیر برای شرکت در مهمانی خداحافظی یکی از دوستانش یواشکی بلیت هواپیما میگرفت و به تهران میآمد تا چند ساعت بعد از شرکت در دورهمی مجددا با هواپیما به خانهاش برگردد اما هوا خراب است و هواپیما پرواز نمیکند. همین مسئله باعث میشود دختر وارد شوک عجیبی شود و پدر برای پیدا کردن او با توپ پر به تهران بیاید.
جوایز و افتخارات: بازی الوند در این فیلمم بسیار مورد توجه قرار گرفت اما جایزهای برایش به همراه نداشت.
ادامه فعالیت: در این چند سال با فیلمهای «ملی و راههای نرفته»، «هتتریک»، «چهارراه استانبول»، «غلامرضا تختی» و … نقشهای مهمی از خودش به جا گذاشت. او برای «چهارراه استانبول» نامزد سیمرغ بهترین بازیگر زن شد و برای «هتتریک» سیمرغ گرفت. در سه سریال «نهنگ آبی»، «حرفهای» و «بیگناه» هم بازیاش دیده شد.
ژیلا شاهی| قصر شیرین| 1397
چه کارنامهای داشت : ژیلا شاهی درحالی با بازی در فیلم «قصر شیرین» رضا میرکریمی در مرکز توجهها قرار گرفت که هفت سالی میشد بازیگری را شروع کرده بود و در فیلمهای «روییدن در باد»، «دلتنگیهای عاشقانه»، «خاکستر و برف»، «روزهای نارنجی» و … بازی کرده بود.
درباره نقش: شخصیت اصلی داستان مردی تنها بود که چند سال پیش زندگی و همسرش را رها کرده و حالا با مرگ همسرش مجبور بود از فرزندانش نگهداری کند. او در این سالها با دختری زندگی میکرد که یک جورهایی خرجش را هم میداد. دختری که سعی میکرد مدام به خودش برسد و روی زندگی مرد تسلط داشته باشد اما نهایتا موفق نمیشد و او را ترک میکرد.
جوایز و افتخارات: در سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را گرفت و در جشن انجمن منتقدان و جشن حافظ هم برای این نقش نامزد شد. او در نهمین دوره جشنواره فیلمهای ایرانی استرالیا برای قصرشیرین جایزه گرفت.
ادامه فعالیت: سال 1400 با بازی در فیلم «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر یکبار دیگر قدرت بازیگریاش را به نمایش گذاشت و در چهلمین جشنواره فیلم فجر نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن شد. او این اواخر در سریال «پوست شیر» بازی درخشانی از خودش به نمایش گذاشت و با تحسین زیادی روبهرو شد.
تورج الوند| نگهبان شب| 1400
چه کارنامهای داشت : «نگهبان شب» اولین تجربه بازیگری تورج الوند است. او در نشست خبری این فیلم در جشنواره چهلم فیلم فجر گفته بود که پیش از «نگهبان شب» برای چهار فیلم دیگر هم تست بازیگری داده بوده و هربار با وجود رد شدن، از اینکه بهترین خودش را ارائه داده بوده راضی میشده تا اینکه برای بازی در این فیلم از بین 13هزار نفر انتخاب شده.
درباره نقش: رسول کارگر سادهای است که تازه از شهرستان آمده و در یک ساختمان نیمهکاره کار میکند. همه به نحوی از سادگی و مهربانی او سوء استفاده میکنند تا یک جورهایی کاررشان راه بیفتد. رسول اما به اندازه خودش در زندگی دیگران تغییر ایجاد میکند.
جوایز و افتخارات: تورج الوند برای بازی در این فیلم نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره چهلم فیلم فجر شد.
ادامه فعالیت: یک سال بعد از بازی در نقش رسول «نگهبان شب» در فیلم «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری ایفاگر نقش اصلی شد. فیلمی که سیمرغ بهترین فیلم اول جشنواره چهلویکم را گرفت.