همایون اسعدیان گفته برخلاف آنچه مسئولان میگویند، اوضاع کار اهالی سینما خیلی بد است و خبری از 2هزار فرصت شغلی اعلام شده نیست. او سیاستهای غلط ساترا، سختگیریهای صدور پروانه ساخت، افزایش نیروهای سینما و … را علت اصلی این مسئله دانسته است.
به گزارش فیلمنیوز، همایون اسعدیان، کارگردان، تهیهکننده و یکی از اعضای کمیته حمایتی حقوقی خانه سینما در گفتوگو با اعتماد از وضعیت نامناسب کار اهالی سینما گلایه کرده است.
اسعدیان گفته: «برخلاف آنچه مسوولان میگویند که بنیاد سینمایی فارابی 2 هزار فرصت شغلی فراهم کرده و هنرمندان مشغول به کار هستند، باید بگویم خیر! اوضاع اینگونه نیست. در سینما هم مثل همه مشاغل ردهبندی شغل به لحاظ اقتصادی وجود دارد. بعضی افراد مثل من اگر چند سال هم کار نکنند به لحاظ مالی مشکلی برایشان به وجود نمیآید ولی در نظر بگیریم اکثریت اهالی سینما این فرصت را ندارند و به شدت مشکلات مالی دارند.»
او معتقد است که وضعیت بیکاری اهالی سینما از سالها پیش کلید خورده: «این موضوع صرفا به وقایع اخیر برنمیگردد. من در جلسهای که با مسوولان سینمایی داشتم به آنها هشدار دادم و بارها هم تاکید کردم با سونامی بیکاری اهالی سینما در سال بعد مواجه هستیم.»
این کارگردان درباره دلایل اصلی مشکلات فعلی بیکاری گفته: «دلیل مهم این موضوع را ناشی از سیاستهای غلط ساترا میدانم که سطح تولید سریال را در سال جاری پایین آورده است. همچنین سختگیریهایی که از ابتدای سال در صدور پروانه ساخت شد. سال 98 که عضو هیات انتخاب بودم، حدود 120 فیلم در جشنواره شرکت کرد اما امسال این رقم به 70 فیلم رسیده است.»
اسعدیان به افزایش نیروهای سینما اشاره کرده و توضیح داده: «نکته مهمتر اینکه نیروهای سینما افزایش پیدا کردند. من همیشه فکر میکردم خانه سینما 5 هزار نیرو دارد که الان به نظر میرسد نیروهای خانه سینما به 7 هزار نفر رسیدهاند؛ متاسفانه قشر عظیمی از این نیروها بیکارند و دچار مشکلات معیشتی هستند. در بخش اکران هم با وضعیت بغرنجی مواجه هستیم. وقایع اخیر روی فروش فیلمها به شدت تاثیر گذاشته و سینماها با ریزش مخاطب همراه بودند. مجتمعهای چند ساله بعضی سالنهایشان را تعطیل کردند. این را به طور مشخص در مورد پردیس سینمایی کوروش، مگامال، لوتوس و بسیاری دیگر از مجتمعها میدانیم که بعضی سالنهایشان را تعطیل کردند. این موضوع برای سینماداران بسیار هزینهبردار است و آنها را دچار مشکلات اقتصادی میکند.»
او از وضعیت فعلی که همه از اهالی فرهنگ و هنر انتظار دارند فعالیتهایشان را تعطیل کنند گلایه کرده و گفته: «در بخش فرهنگ و هنر اگر کسی سر کار برود، انگار دهنکجی به معترضان و شرایط اعتراضی کرده است و اگر هنرمندان کار کنند، حق و حقوق معترضان را تضییع کردهاند! همین موضوع باعث شده است که سازندههای فیلم یا سریال نگران باشند و بعضیها اصلا کارشان را شروع نکنند. نکتهای که این وسط اهمیت دارد این است که نمیفهمم در این شرایط اقتصادی چرا باید فقط عرصه فرهنگ و هنر کارشان را تعطیل کنند و دست به اعتصاب اجباری بزنند؟»
اسعدیان گفته این شیوه کمکم وضعیت معیشتی اهالی سینما را بدتر میکند: «این روش به نظر من معقول نیست و در ادامه به ضد خودش عمل میکند. در صورت تداوم واکنشهای منفی زیادی را از جانب فرهنگ و هنر در پی خواهد داشت و به مرور زمان آن همدلی لازم را از بین خواهد برد. بعضی گالریها مدتهاست که تعطیل است. بعضی سالنهای تئاتر نمایش اجرا نمیکنند و این باعث نگرانی برای سال آینده میشود. قول میدهم اگر دست فرمان همین باشد، سال آینده با بیکاری گستردهای در میان اهالی سینما مواجه هستیم که این برای صنعت تصویر بسیار خطرناک است.»