«مطرب» تازهترین فیلمی است که پرویز پرستویی در آن آواز خوانی میکند؛ او پیشتر هم نقش خواننده را بازی کرده بود. این فیلم دستمایه پروندهای در روزنامه هفت صبح شده تا به عملکرد چند بازیگر که در فیلمها نقش خواننده را بازی کردند بپردازد.
پرویز پرستویی/ «مطرب»
پرویز پرستویی از جمله بازیگران خوش صدای سینماست. او حتی وقتی در «مارمولک» آوازی حزین سر میدهد، صدایش به دل مینشیند. در «مطرب» صدای او منطبق با یک خواننده پیش از انقلاب است. در این فیلم نقش مردی به نام ابراهیم خوش لحن را بازی می کند که در دوران پیش از انقلاب در کافهها خوانندگی میکرده اما در آستانه شهرت عمومی، انقلاب میشود و به زندان میافتد.
حامد بهداد/ «دندون طلا» و «نیمه شب اتفاق افتاد»
حامد بهداد در دسته بازیگران خوش صدای سینمای ایران قرار میگیرد. بهداد حتی به شکل حرفهای هم خوانندگی کرده تا جایی که کاوه آفاق مدتی پیش دربارهاش گفت: «حامد بهداد اگر موسیقی کار میکرد میتوانست یکی از خوانندههای بزرگ ایران باشد» او در سریال «دندون طلا» نقش جوانی را بازی می کند که در قهوه خانه و مراسم عروسی میخواند. در «نیمه شب اتفاق افتاد» هم نقش خواننده مجالس عروسی را بر عهده دارد. بازی حامد بهداد در هر دو اثر مورد توجه قرار گرفت. او برای «نیمه شب اتفاق افتاد»، نامزد بهترین بازیگر مرد در جشن خانه سینما و در جشن حافظ هم به خاطر بازی در «دندون طلا» نامزد شد.
بهرام رادان/ «سنتوری»
بهرام رادان در فیلم داریوش مهرجویی نقش یک موزیسین حرفهای را بازی کرده که با هنرش جماعتی را شیفته میکند. او گرفتار اعتیاد و با همسرش دچار چالش میشود. تفاوت «سنتوری» با دیگر فیلمهای خواننده محور این است که آهنگهای آن تقلید ترانهها نیست و آهنگهایی تازه با صدای محسن چاوشی ساخته شده است.
بهرام رادان در این فیلم شمایلی متفاوت از جوان معتاد را به تصویر کشید. او توانست با یک بازی استثنایی، «علی سنتوری» را در حافظه تاریخی سینمای ایران ثبت کند.
محمدرضا گلزار/ «گل یخ»
رضا گلزار پیش از آنکه بازیگر شود، در زمینه موسیقی فعالیت میکرد. گلزار در این فیلم نقش یک خواننده را بازی کرده است. او نوازنده گیتار است و از این هنرش در «گل یخ» هم استفاده کرده.
گلزار فارغ از هر نقد و نظری کار خودش را میکند و به شکل حرفهای موسیقی و خوانندگی را پی میگیرد.
محسن تنابنده/ «شاهگوش»
محسن تنابنده در «شاهگوش» چند ترانه مشهور خواننده لس آنجلسی را بازخوانی کرد که به شدت مورد استقبال قرار گرفت. در قضاوت کاراکتر شب نما اما نباید فقط به صدا توجه کرد. شب نما یکی از نقشهای خوب کارنامه بازیگری تنابنده است و برای آن تندیس بهترین بازیگر مرد جشن حافظ را دریافت کرد.
فرهاد آئیش/ «مکس»
کاری که فرهاد آئیش در «مکس» داشت، تقلید ترانههای قدیمی بود. او بازیگری خوش صدا نیست اما لحن ترانه را در این فیلم خوب در آورد و در مشابهتسازی موفق عمل کرد.
او در این فیلم توانست دوگانگی رفتاری یک خواننده لس آنجلسی را نمایش دهد و بازیاش مورد تحسین قرار گرفت.