احمدرضا درویش با حضور در کارگاه انتقال تجربه جشنواره فیلم مقاوت به انتقاد از برخی سیاستمداران فرهنگی پرداخت و عنوان کرد که آنها درک درستی از هنرمندان ندارند.
به گزارش فیلمنیوز، احمدرضا درویش کارگردان کهنه کار سینمای دفاع مقدس با در جریان صحبتهای خود در کارگاه انتقال تجربه جشنواره فیلم مقاوت به انتقاد از مسولین فرهنگی جامعه پرداخت و گفت: «بسیاری از سیاستمداران فرهنگی ما متأسفانه به درک صحیحی از هنرمندان نرسیدند و فکر میکنند هنرمند یک کارمند است که باید هر آنچه آنها میخواهند تولید کند!»
او در صحبتهای خود همچنین به این موضوع اشاره کرد که انسانها در هر نقطهای به دو چیز مهم احتیاج دارند؛ یکی فهم و ادراک قدرت تصویر و دیگری فهم و ادراک قدرت صدا و سپس در توضیح آن عنوان کرد: «هر کسی هر هدفی دارد باید از این دو عنصر بهره ببرد، نمیشود بدون صدا و تصویر یک هدف را پیش برد. مسأله بعدی این است که بدانیم ما چه کسی هستیم. قدرت و قوت سینماگر نه به جیب پرپول و نه به حکم مسئولیت است بلکه فیلمساز و هنرمند کارگاه تولید خیال است. آن دو عنصر صدا و تصویر متصل به این عنصر خیال هستند یعنی اگر کسی از صدا و تصویر بدون استفاده از خیال بهره ببرد به جایی نمیرسد چون قرار است ذهن ما کارگاه تولید خیال باشد.»
درویش صحبتهای خود را در این زمینه اینطور به پایان رساند و گفت: «ما تلاش میکنیم که شناور در دریای خیال، واقعیت را تاویل و به حقیقت نزدیک کنیم. کار ما این نیست که هر آنچه اتفاق افتاده را صد درصد به تصویر بکشیم. اگر قرار است در تراز انتظارات اجتماعی و انقلابی به سینمای بالنده برسیم نباید فقط متکی بر تکنیک باشیم. آثار کوروساوا به این دلیل ماندگار شدند که متکی بر تکنیک نبودند. گرچه همه اینها لازمه یک اثر ماندگار است اما فیلمساز قبل از اینها باید فلسفه بداند و تاریخ و حوادث اجتماعی جامعه خود را بلد باشد، چنین فیلمی هویتمند است.»
این کارگردان سینما در بخش دیگری از صحبتهایش از ابراهیم حاتمی کیا به عنوان پرچمدار سینمای دفاع مقدس یاد کرد.
کارگاه انتقال تجربه احمدرضا درویش شامگاه سه شنبه شانزدهم اسفندماه در حاشیه جشنواره فیلم مقاومت در منطقه عسلویه برگزار شد.