رامبد جوان برای جدیدترین فیلمش «زودپز» به جای دست گذاشتن روی زوجهای کمدی شناخته شده، از محبوبیت و قدرت بازیگری محسن تنابنده و نوید محمدزاده استفاده کرده و آنها را در کنار هم قرار داده است. «زودپز» در حالوهوای دهه شصت ساخته شده و این دو بازیگر با گریمهای متفاوتی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم اولین تجربه کمدی آنها در کنار هم محسوب میشود، اتفاقی که پیش از این برای دیگر زوجهای سینمایی هم افتاده و نتیجه خوبی هم در گیشه در بر داشته است.
به گزارش فیلمنیوز، فیلم «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان، از سهشنبه هفدهم مهر روی پرده سینماها میرود. یکی از مهمترین برگبرندههای فیلم زوجسازی محسن تنابنده و نوید محمدزاده است. به این بهانه نگاهی داریم به اولین همکاری زوجهای کمدی در فیلمهای مختلف.
محسن تنابنده و نوید محمدزاده | زودپز | 1403
در جدیدترین فیلم رامبد جوان به نام «زودپز»، محسن تنابنده و نوید محمدزاده برای اولینبار یک زوج کمدی بامزه تشکیل دادهاند. ماجراهای فیلم در دهه شصت روایت میشود و به همین دلیل هم تنابنده و محمدزاده با گریم مردهای آن دورهوزمانه به میدان آمدهاند؛ با موهای کاکلی و لباسهای گشاد اپلدار و شلوارهای پیلهدار. فیلم از ترکیدن یک زودپز شروع میشود و این زوج به نحوی زندگیشان با ماجرای قتلی گره میخورد. موشکباران و نگرانی مردم از نابودی خانههایشان به بستر مهمی برای روایت این کمدی بدل میشود. این دو شخصیت برای لاپوشانی کارهایشان مدام خرابکاریهای بیشتری میکنند و وضعیت را برای خودشان سخت و سختتر میکنند. تنابنده و محمدزاده در اولین تجربه زوجساززیشان، توانستهاند با ویژگیهای منحصربفردی که دارند یکدیگر را پوشش دهند. این فیلم قرار است از یازده مهر در سینماها اکران شود. تنابنده با وجود اینکه سالها با بازی در فیلمهای جدی جایگاه ویژهای در سینما داشت اواخر دهه هشتاد با بازی در فیلم کمدی موفق «سنپطرزبورگ» و سپس بازی در سریال «پایتخت» برای خودش شهرت بسیار زیادی دستوپا کرد. نوید محمدزاده، یکی از بازیگران موفق سینماست اما کمتر او را در آثار کمدی دیدهایم. حالا کنار هم قرار گرفتن این دو نفر به موقعیتی جدید منجر شده است.
جواد عزتی و عباس جمشیدیفر | تمساح خونی | 1402
سابقه رفاقت جواد عزتی و عباس جمشیدیفر به بیش از بیست سال پیش و همکاریشان در چند نمایش در دهه هفتاد برمیگردد. اولین همکاریشان در یک سریال کمدی با «سهدونگ سه دونگ» رقم خورد. بعدتر در «زخم کاری» هم کنار هم قرار گرفتند. در سینما اولینبار در «کت چرمی» همبازی شدند اما اولین همکاریشان به عنوان یک زوج کمدی در «تمساح خونی» بود. جواد عزتی در اولین فیلمش با رفیق قدیمیاش عباس جمشیدیفر زوج کمدی تشکیل داد. در آن زمان عزتی در جایگاه یک کمدین به شهرت زیادی رسیده بود و جمشیدیفر هم بعد از جوکر توانسته بود جای خودش را در جمع کمدینها پیدا کند. «تمساح خونی» برمبنای موقعیتهای بامزه و پیچیده کمدی ساخته شده و بخش مهمی از موفقیت آن به درخشش زوج جواد عزتی و عباس جمشیدیفر کنار هم برمیگردد. آنها با ویژگیهایی که دارند به خوبی همدیگر را تکمیل کردهاند و اثری آبرومند برجا گذاشتهاند. این فیلم اسفند 1402 اکران شد و 168 میلیارد تومان فروخت. 2 میلیون و 800 هزار نفر برای تماشای این فیلم بلیت خریدند. درحال حاضر دومین فیلم پرفروش امسال سینماهاست.
بهرام افشاری و امیر جعفری | سگبند | 1400
در فیلم «سگبند» به کارگردانی مهران احمدی، امیر جعفری و بهرام افشاری برای اولینبار کنار هم قرار گرفتند. هردو آنها در سینما جایگاه بخصوص داشتند و میتوانستند عامل فروش یک فیلم باشند. گرچه میتوان گفت شهرت و محبوبیت افشاری در آن زمان بیشتر از جعفری بود. فیلم در نوروز 1401 روی پرده رفت و با استقبال بسیار زیادی روبهرو شد. جعفری در نقش کشتیگیر قدیمی به اسم داوود عیاران ظاهر شد؛ مردی که پس از سالها فعالیت با مشکلات مالی مواجه شده میخواهد به همراه دوستش نقشهای را عملی کند تا از طریق آن به پول زیادی برسند. جعفری بهخوبی از پتانسیلی که این نقش در اختیارش گذاشته استفاده کرد و کاراکتری به نمایش گذاشت که کاملا قابل درک به نظر میرسید. «سگ بند» فیلمنامه درجه یکی نداشت و بخش مهمی از موفقیت آن به خاطر بازیگرانش بود. این فیلم تا پایان اکران، 42 میلیارد تومان فروش کرد و یک میلیون و 316 هزار نفر برای تماشای آن راهی سینماها شدند. «سگبند» در جدول فروش سال 1401 بعد از دو فیلم «انفرادی» و «بخارست» به کارگردانی مسعود اطیابی، در جایگاه سوم پرفروشترین فیلمهای سال قرار گرفت.
رضا عطاران و جواد عزتی | هزارپا | 1397
جود عزتی و رضا عطاران درحالی وارد همکاری مشترک برای بازی در فیلم «هزارپا» به کارگردانی ابولحسن داوودی شدند که هرکدامشان در جایگاه کمدین محبوبیت زیادی داشتند. بخش مهمی از بار موفقیت این فیلم به توانایی این دو بازیگر در خلق موقعیتهای کمدی برمیگشت. گرچه جنس بازی جواد عزتی در این فیلم به نسبت کمدیهای قبلیاش بخصوص «اکسیدان» تفاوت چندانی نداشت و از شوخیها و لحن صحبت کردن و میمیک صورتش مشابه قبل بود اما بهخوبی توانسته بود توازن نقشش را با کاراکتر رضا رعایت کند و با همراهی عطاران، موقعیت جذابی به وجود آورد. منصور با بازی جواد عزتی، جوان جیپقاپی بود که رضا را برای عملی شدن نقشهاش برای رسیدن به دختر مدیر آسایشگاه همراهی میکرد. بخشهای کوتاهی از بازی این دو نفر بخصوص سکانس رقص با پای مصنوعی، کنار هم هنوز هم در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. در سال 1397 حدود ۴میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برای تماشای فیلم «هزارپا» به سینماها رفتند. «هزارپا» پربینندهترین فیلم سال 1397 نام گرفت و از طرف دیگر در فهرست فروش سینماها در دهههای مختلف، نام فیلم «هزارپا» به عنوان پربینندهترین فیلم دهه نود اعلام شد.
رضا عطاران و امیر جعفری | زیر نظر | 1397
«زیر نظر» به کارگردانی مجید صالحی، فیلم کمدی قابلقبولی نبود اما زوج رضا عطاران و امیر جعفری برای اولین بار کنار هم قرار گرفتند و موقعیتهای بامزهای را رقم زدند. «زیرنظر» سوژه پیچیدهای ندارد. محسن به خانه برمیگردد و میبیند که مبل خانهاش توسط امید، دوست معتادش سوراخ شده و همسرش هم درحال برگشت از مسافرت است. حالا باید کاری کند تا با کمک امید این سوراخ را برطرف کند اما به جای درست کردن، مدام خرابکاری میکنند و وضعیت مبل را خرابتر میکنند. خرابکاریهای محسن و امید از جنس پت و مت است و گرچه بعضی اوقات با منطق جور در نمیآید اما در لحظه، مخاطبان را به خنده میاندازد. آنها وقتی نمیتوانند باهم به راهی برسند، دست به دامان همسایههای عجیبشان میشوند؛ موقعیتهایی که چندان باورپذیر نیست. با این حال کنار هم قرار گرفتن این دو کمدین باعث شد مخاطبان تمایل زیادی به تماشای آن نشان دهند. فیلم سال 1398 اکران شد و 650هزار نفر برایش بلیت خریدند. در مجموع 8 میلیارد و 400 میلیون تومان فروخت و در جدول فروش آن سال یازدهم شد.
پژمان جمشیدی و محسن کیایی | لونه زنبور | 1396
سال 1396 برزو نیکنژاد فیلم کمدی «لونه زنبور» را ساخت. او مبنای اصلی فیلمش را زوج صابر و مرتضی با بازی پژمان جمشیدی و محسن کیایی قرار داد. دو پسرخاله که به خاطر دزدی یک جعبهی ارزشمند توسط پدر صابر به دردسر میافتند. آنها جعبهای را که پدر صابر دزدیده بود، جایی چال میکردند و بعد از چند روز که برمیگشتند، میدیدند در زمین محل اختفای جعبه یک کلانتری ساخته شده و حالا باید آن را از داخل کلانتری بکشند بیرون. «لونه زنبور» سوژه چندان جدیدی نداشت و بخش مهمی از موفقیت آن روی جذابیت زوج پژمان و محسن بنا شده بود. آنها سال 1394 در نمایش «پپرونی برای دیکتاتور» همبازی شده بودند اما در «لونه زنبور» برای اولینبار بازی در یک فیلم سینمایی را تجربه کردند. «لونه زنبور» سال 1397 اکران شد و درکل حدود 1 میلیون نفر برای تماشای آن به سینماها رفتند. این فیلم با فروش 8 میلیارد و 800 میلیون تومانی، نهمین فیلم پرفروش سال 1397 شد. جمشیدی و کیایی یک سال بعد فیلم «دینامیت» را کنار هم بازی کردند و سال گذشته هم بار دیگر در فیلم «هتل» به کارگردانی مسعود اطیابی زوج شدند. این زوج در «هتل» بیشتر از سایر فیلمها جواب داد.
پژمان جمشیدی و سام درخشانی | خوب، بد، جلف | 1394
سریال «پژمان» به کارگردانی سروش صحت باعث شد زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی به شهرت برسند. دو سال بعد از موفقیت «پژمان»، پیمان قاسمخانی در اولین تجربه کارگردانیاش «خوب، بد، جلف»، روی وجه دیگری از جذابیت زوج جمشیدی و درخشانی تمرکز کرد. اینبار دیگر داستان فیلم ارتباط مستقیمی با سریال «پژمان» و بحث فوتبالیست بودن او نداشت. همین باعث شد مخاطبان شاهد قصهای تازه از این زوج باشد و روابط میان آنها برایشان خستهکننده نشود. در این فیلم پژمان و سام قرار است بازیگران یک فیلم سینمایی باشند. ماجرا از این قرار بود که یک کارگردان فیلمهای هنری از سوی تهیهکننده مجبور میشود برای فروش بیشتر فیلم دست روی دو بازیگر تجاری بگذارد و به این ترتیب باید سعی کند هرطور شده آنها را به نقشهایشان نزدیک کند. فیلم هم در جشنواره مورد استقبال مردم قرار گرفت و هم در اکران عمومی. به طوری که «خوب، بد، جلف» بعد از یک هفته اکران بیش از یک میلیون کرد و آن زمان تعجبها را برنگیخت. این فیلم در کل با بلیت 11 هزارتومانی 16 میلیارد فروش کرد و یک میلیون و 500هزار مخاطب را به سینماها جلب کرد. آنها بعد از این فیلم در دو فصل بعدی «خوب، بد، جلف» و سه فصل «تگزاس» هم همبازی شدند.
جواد عزتی و امیر جعفری | زاپاس | 1394
جواد عزتی و امیر جعفری بعد از تجربه همکاری در دو سریال «کمربندها را ببندیم» به کارگردانی مهدی مظلومی و «چهاردیواری» به کارگردانی سیروس مقدم، سال 1394 در فیلم «زاپاس» به کارگردانی برزو نیکنژاد اولین تجربه سینماییشان را از سر گذراندند؛ یک کمدی روستایی پربازیگر که امیر جعفری به عنوان نقش اصلی آن شناخته میشود. او نقش مربی تیم فوتبال محلی یکی از شهرهای شمالی را دارد و برای موفقیت این تیم دست به هر کاری میزند. جواد عزتی در این فیلم نقش داماد امیر جعفری را دارد؛ یک فوتبالیست ساده و کمادعا که نمیتواند مقابل اوامر پدر نامزدش حرفی بزند. بخش مهمی از کمدی به خاطر ویژگیهای شخصیتی امیر جعفری و سختگیریها و رفتارهای عجیبوغریبش با جواد عزتی شکل میگیرد. «زاپاس» فیلم کمدی چندان موفقی نبود و 800هزار نفر برای تماشای آن به سینماها رفتند. مجموع فروش این فیلم هم 4 میلیارد و 500 میلیون تومان بود. «زاپاس» در جدول فروش سال 1395 در جایگاه دهم فروش قرار گرفت. بعد از این فیلم در «اکسیدان» و «چهار انگشت» به کارگردانی حامد محمدی باز هم کنار هم قرار گرفتند.
محمدرضا گلزار و امین حیایی | کما | 1382
زمان تولید فیلم «کما»، محمدرضا گلزار و امین حیایی، هردو به اندازه کافی در مرکز توجهها قرار داشتند و وقتی در جایگاه یک زوج کمدی کنار هم مقابل دوربین رفتند، برای همه جذاب بود ماحصل کارشان را تماشا کنند. امیر با بازی محمدرضا گلزار، پسر ثروتمند یکی از آقازادهها بود که اتفاقی پدر حسن با بازی امین حیایی را زیر میگرفت و برای گرفتن رضایت، مجبور بود به حسن نزدیک شود. تفاوت جایگاه طبقاتی و سبک زندگی آنها جذابترین بخش رابطه میان این زوج را میساخت. امیر سعی میکرد به حسن کمک کند تا دل دختر مورد علاقهاش را به دست بیاورد و از آنجایی که این تلاش نتیجه نمیداد و حسن حتی ذرهای هم نمیتوانست به آموزههای امیر نزدیک شود، موقعیتهای جذابی پدید میآمد. در آن سال یک میلیون و 200 هزار نفر برای تماشای این فیلم با بلیت 900 تومانی به سینماها رفتند و فیلم یک میلیاردو100 میلیون تومان فروخت و در جایگاه اول فروش سالانه قرار گرفت. موفقیت «کما» باعث شد که ابراهیم وحیدزاده، سه سال بعد برای یک سکانس از فیلم «شام عروسی» هم از گلزار دعوت کند تا کنار حیایی قرار بگیرد. آنها یکبار دیگر در سال 90 در «شیشوبش» زوج کمدی تشکیل دادند. همان زمان بود که تهیهکننده «ساخت ایران» هم تصمیم گرفت پای این زوج را به سریالش باز کند. آنها در فصلهای مختلف این سریال کنار هم قرار گرفتند.
اکبر عبدی و علیرضا خمسه | پاکباخته | 1374
اکبر عبدی و علیرضا خمسه در دهه هفتاد چند همکاری مشترک داشتند. اولینبار سال 1374 برای بازی در فیلم کمدی «پاکباخته» به کارگردانی غلامحسین لطفی کنار هم قرار گرفتند. ماجرا درباره یک دزد و پلیس بود که سایه هم را با تیر میزدند اما مدام سر راه هم قرار میگرفتند. اکبر عبدی نقش پلیس را داشت و علیرضا خمسه هم دزدی بود که مدام فرار میکرد. قرار گرفتن این زوج در موقعیتهای بامزه و رفتاری که در قبال هم داشتند باعث شد این فیلم با موفقیت زیادی روبهرو شود. «پاکباخته» حدود 600 هزار مخاطب داشت و سال 1375، 60 میلیون تومان فروخت. این زوج بعدتر در سریال «هتل پیادهرو» همبازی شدند و در فیلم «قاعده بازی» هم مجددا کنار هم قرار گرفتند. آخرین همکاریشان بازی در سریال چوب خط بود.