برای بازیگرانی که برای اولین بار سیمرغ در دستانشان قرار میگیرد، انتخاب نقشهای بعدی کار بسیار سختی است. بهرحال همه توجهها به سمت آنهاست و کوچکترین خطا، میتواند آنها را از اوج پایین بیاورد. با این حال بازیگران مختلفی بودهاند که بلافاصله بعد از دریافت اولین سیمرغ کارنامهشان، تصمیم گرفتهاند در یک فیلم کمدی بازی کنند. بعضی اوقات کمدی مورد نظر، اثری خوش ساخت و قابل توجه بوده اما بعضی اوقات هم آوردهای برای بازیگر نداشته است. به بهانه بازی صدف اسپهبدی در فیلم کمدی «هتل» بعد از دریافت اولین سیمرغ کارنامهاش برای فیلم «علفزار»، مروری داریم بر بازیگرانی که بعد از سیمرغ اول، در یک کمدی حضور پیدا کردهاند.
به گزارش فیلمنیوز، صدف اسپهبدی با اولین فیلم کارنامه سینماییاش، سیمرغ گرفت و طبیعتا انتخاب بازی در اثر کمدی «هتل» برایش بسیار پرچالش بوده؛ چالشی که به خوبی از پس آن برآمده است.
پرویز پرستویی | از «آژانس شیشهای» به «مرد عوضی»
پرویز پرستویی سال 1376 در مهمترین فیلم کارنامهاش «آژانس شیشهای» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا بازی کرد. «حاج کاظم» علاوه بر اینکه به عنوان یک شاهنقش در کارنامهاش باقی ماند، تاثیر زیادی هم روی انتخابهایش گذاشت. پرستویی که اوایل دهه هفتاد برای بازی در «لیلی با من است» دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد را گرفته بود، برای «آژانس شیشهای» اولین سیمرغش را از جشنواره شانزدهم فیلم فجر گرفت. نکته قابل توجه اینجاست که پرستویی در مصاحبهای گفته درست سه روز بعد از بازی در «آژانس شیشهای» در فیلم کمدی «مرد عوضی» بازی کرده. البته خودش در همین مصاحبه تاکید داشته که ذات نقش حاجکاظم رویش اثر گذاشته بوده اما سعی کرده خودش را با این نقش کمدی وفق دهد.
امین حیایی | از «شب» به «پسر تهرونی»
امین حیایی نخستین سیمرغ خود را برای فیلم «شب» به دست آورد . او در این فیلم در نقش گروهبانی به نام «محسن گرایلی» که اهل شهرستان رشت بود بازی کرد. بازی او در این نقش مورد توجه هیات داوران جشنواره بیست و پنجم قرار گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر اول مرد را از آن خودش کرد. او در همان سال در دو فیلم کمدی «زنها فرشتهاند» و«دایره زنگی» هم بازی کرد، اما فیلمی که بلافاصله بعد از بازی در شب در آن به ایفای نقش پرداخت فیلم «پسر تهرونی» بود او در همان ایام در کمدیهای «یک اشتباه کوچولو» و«اخراجیها 2» هم بازی کرد. حیایی تقریبا یکسال بعد از سیمرغش در هیچ فیلم درامی حاضر نشد.
محسن تنابنده | از «استشهادی برای خدا» به «مامور بدرقه»
محسن تنابنده بعد از اینکه سال 1386 برای بازی در فیلم «استشهادی برای خدا» به کارگردانی علیرضا امینی، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد، در سریال کمدی «مامور بدرقه» به کارگردانی سعید سلطانی بازی کرد. مشغول بازی در این سریال بود که پیمان قاسمخانی به او پیشنهاد بازی در فیلم کمدی «سنپطرزبورگ» را داد و تنابنده هم از آن استقبال کرد. البته خودش در مصاحبهای گفته که آن زمان زندهیاد کیومرث پوراحمد هم برای سریال «پرانتز باز» به او پیشنهاد داده و تنابنده نپذیرفته است. تنابنده سال 1388 علاوه بر «سن پطرزبورگ» در «هفت دقیقه تا پاییز» و سنگ اول هم بازی کرد که به صورت مشترک برای این دو فیلم سیمرغ گرفت.
سارا بهرامی | از «دارکوب» به «ساخت ایران2»
سارا بهرامی سال 1393 با بازی در سریال «پروانه» شناخته شد و بعد از آن در «پردهنشین» و «ایتالیا ایتالیا» و «من دیهگو مارادونا هستم» بیشتر مورد توجه قرار گرفت. اما مهمترین بازی کارنامهاش را سال 1396 در فیلم «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی انجام داد. او در این فیلم نقش زنی معتاد را به عهده گرفت و با تلاشهای بسیار، موفقیتآمیز از پس آن برآمد. هم مورد تحسین مخاطبان قرار گرفت و هم منتقدان و داوران جشنواره. بعد از اینکه سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره سیوششم فیلم فجر گرفت، مقابل دوربین ابوالحسن داوودی برای فیلم کمدی «هزارپا» رفت و با رضا عطاران و جواد عزتی همبازی شد. «هزارپا» یکی از آثار کمدی موفق دهه نود بود و به عنوان گزینه بعد از سیمرغ، برای بهرامی انتخاب قابل قبولی بود.
الناز شاکردوست | از «شبی که ماه کامل شد» به «مطرب»
الناز شاکردوست سال 1397 با بازی در نقش فائزه فیلم «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار در مرکز توجهها قرار گرفت و برای اولین بار سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت. شاکردوست برای قرار گرفتن در قالب این نقش و بیان دقیق احساسات فائزه زحمتهای زیادی کشید و آن را بسیار پرقدرت بازی کرد. بعد از بازی در این فیلم و سیمرغی که نصیبش شد، بازی در فیلم کمدی «مطرب» به کارگردانی مصطفی کیایی را پذیرفت و با پرویز پرستویی همبازی شد. فیلمی پرفروش که پای مخاطبان زیادی را به سینماها باز کرد اما موقعیت مهمی در ادامه کارنامه شاکردوست نبود. خیلیها آن زمان نوشتند که ای کاش شاکردوست در آن مرحله از زندگی چنین انتخابی نمیکرد.
هوتن شکیبا | از «شبی که ماه کامل شد» به «فوق لیسانسهها»
وضعیت هوتن شکیبا با سایر بازیگران متفاوت بود. شکیبا پیش از بازی در فیلم «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار و دریافت اولین سیمرغ بازیگری در جشنواره سیوهفتم فیلم فجر، بازیگر نقش حبیب در فصل اول و دوم سریال «لیسانسهها» بود. درواقع برگ برنده این سریال به حساب میآمد. زمانی که سروش صحت تصمیم گرفت بعد از سیمرغ هوتن شکیبا «فوق لیسانسهها» را بسازد، خیلیها گمان میکردند شکیبا مجددا به عرصه کمدی باز نمیگردد اما او بلافاصله بعد از «شبی که ماه کامل شد» و ایفای نقش بسیار متفاوت عبدالحمید ریگی، مجدد لباسهای حبیب را به تن کرد و در سریال سروش صحت مقابل دوربین رفت.
صدف اسپهبدی | از «علفزار» به «هتل»
صدف اسپهبدی سال 1400 با فیلم «علفزار» کاظم دانشی به عنوان چهرهای جدید به مخاطبان معرفی شد. او با کاهش وزن بسیار زیاد و گریم سنگین روی صورتش در نقش زنی معتاد و بیخانمان ظاهر شد؛ زنی که التماس میکرد تا بتواند برای دخترش شناسنامه بگیرد و از مدرسه عقب نیفتد. اسپهبدی یکی از پدیدههای جشنواره چهلم فیلم فجر نام گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آن خود کرد. او به عنوان دومین پروژه سینمایی، مقابل دوربین مسعود اطیابی برای فیلم کمدی «هتل» رفت. او در این فیلم نقش سهیلا، همسر سابق رامین با بازی پژمان جمشیدی را بازی کرده؛ نقشی پررنگ و اثرگذار که بخش مهمی از ماجراها را پیش میبرد. اسپهبدی بعد از سیمرغ، انتخاب پرریسکی انجام داد اما از آنجایی که «هتل» یکی از کمدیهای خوش ساخت و موفق اکران امسال است و از زمان اکران با استقبال زیادی روبهرو شده، میتوان آن را انتخابی هوشمندانه دانست.
انگار گلاره عباسی رو که بعد ابلق، دراکولا رو بازی کرد نگفتین ولی کلا نکته جالبی رو استخراج کردین.. ممکنه تهیهکننده ها هم بیتاثیر نباشن توی این قضیه
بله متاسفانه جا افتاد نام ایشون. ممنون از تذکرتون.