در هفتهای که گذشت، «پیرپسر» اکتای براهنی در مرکز توجه رسانهها قرار داشت و ترند فضای مجازی بود. اظهارنظرهای عجیبوغریب و ساماندهی شده درباره این فیلم باعث شد، بسیاری از رسانهها و منتقدان و سینماگران در دفاع از این فیلم وارد عمل شوند و این گونه اعتراضهای سخیف را محکوم کنند. نکته قابلتوجه اینکه برخلاف انتظار مخالفان فیلم، در چند روز گذشته و پس از بالا گرفتن اعتراضها، میزان مخاطبان فیلم بالاتر رفته و بهزودی عنوان پرفروشترین فیلم غیرکمدی سال را به خود اختصاص خواهد داد.
به گزارش فیلمنیوز، ترند این هفته را به جنجالهایی در رابطه با فیلم «پیر پسر» اختصاص خواهیم داد.

اصل ماجرا | موج اعتراضها به «پیر پسر» هفته گذشته با انتشار توئیت حسین دهباشی، پژوهشگر تاریخ و مستندساز شروع شد. او در توئیتی، داستان فیلم را بهطرز سادهانگارانهای لو داد و در نقد آن هم نوشت: «خاک بر سر همهی اون پفیوزهای الدنگ و عوضی و گوسالهای که جلوی این فیلم سراسر لجن و آشغال و استفراغ را نگرفتند. بعد میگویند نفوذ! مملکت نیست که خرتوخر است.» این توئیت با واکنشهای بسیار زیادی روبهرو شد. مخاطبان زیادی به خاطر اسپویل کردن فیلم و این لحن بسیار زشت به او توپیدند و از سوی دیگر رئیس انجمن منتقدان هم متنی تند علیه او نوشت. چند روز بعد از آن بود که حمید رسایی، نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس، پس از تماشای فیلم «پیرپسر» در توییتی نوشت مهمترین هدف فیلم، زدن ولایت پدر و مفهوم خانواده است و پرونده فیلم جهت بررسی به کمیسیون آورده شده است. از آن موقع به بعد نقدهایی تند علیه فیلم منتشر شد و نهایتا به جایی رسید که مسعود فراستی، «پیر پسر» را کثیفترین فیلم فارسیهای عمرش» نامید و با انتقاد شدید، آن را اثری «لجنزا» توصیف کرد.

چرا ترند شد | «پیر پسر» خیلی دیر به چرخه اکران وارد شد و چند سالی مخاطبان در انتظار آن ماندند. بعد از اینکه در بخش ویژه جشنواره فجر چهلوسوم به نمایش درآمد و با استقبال بسیار زیاد اهالی رسانه و منتقدان روبهرو شد، انتظارها برای تماشای آن بالاتر هم رفت. اکران این فیلم با جنگ دوازده روزه همراه شد و وقفهای در تماشای فیلم به وجود آمد. با این حال اما در مدت زمان کوتاهی توانست فروش بسیار بالایی به ثبت برساند و مخاطبان زیادی را با خود همراه کند. در شرایطی که جو نسبت به فیلم مثبت بود و اکثر منتقدان و مخاطبان، آن را اثری موفق معرفی میکردند، یک مرتبه این موج اعتراضی شکل گرفت و طبیعتا با واکنشهای زیادی روبهرو شد. بعد از اینکه دهباشی با لحنی بیادبانه فیلم را به رگبار بست، توئیتهای بسیاری در اعتراض به او منتشر شدند. خیلیها از او خواستند به کاری که در آن سررشته ندارد، وارد نشود. بعضیها نوشتند از کسی که مخالف سانسور است چنین نظرهایی بعید است و همچنین خیلیها به شوخی نوشتند که لابد تحلیلهای تاریخیاش را هم اینطور غیردقیق و از سر احساسات انجام میدهد. واکنشها به صحبتهای حمید رسایی هم اواخر هفته گذشته بالا گرفت. خیلیها تعداد مخاطبان فیلم «پیرپسر» را با تعداد آرای رسایی مقایسه کردند و نوشتند: «مخاطبان پیرپسر با وجود اکران وسط جنگ و موشکباران و خلوتی شهر و … از تعداد آرای حمید رسایی و بقیه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بیشتر است.» برخی مخاطبان از نمایندگان مجلس خواستند بهجای گیر دادن به یک فیلم، سراغ کارهای مهمتری بروند تا وضعیت مملکت بهتر شود. جدای از کاربران توییتر، اکثر صفحههای سینمایی اینستاگرامی نسبت به این اعتراضهای هدفمند موضع گرفتند. یادداشتهای زیادی در دفاع از فیلم نوشته شد و حتی سینماگران مطرحی مثل حسن فتحی، رسول صدرعاملی، پرویز پرستویی، حامد بهداد و … نسبت به آنها واکنش نشان دادند. بعد از اعتراض رئیس انجمن منتقدان به توئیت حسین دهباشی، کانون کارگردانان هم نسبت به این اعتراضها موضع گرفت. با انتشار اظهارنظر مسعود فراستی درباره پیرپسر، بار دیگر اعتراضها شدت گرفت و بازار توئیتها داغ شد.

بامزهترین ترند | وقتی مسعود فراستی اعلام کرد که پیرپسر یکی از کثیفترین فیلمفارسیهایی است که در عمرش دیده است و آن را لجنزاری با بطنی کثیف خواند، خیلیها گفتههایش را ریتوییت کردند و نوشتند حالا که فراستی تا این حد از فیلم تنفر دارد، حتما فیلم جذابی است و باید به تماشای آن نشست. بعضیها خطاب به فراستی نوشتند که او اساسا از فیلم و سینما بدش میآید، اگرنه فیلمها مشکلی ندارند و دیگری نوشت هیچ تبلیغی برای «پیر پسر» بالاتر از این نیست که مسعود فراستی آن را لجنزار بنامد. نکته جالب اینکه در چند روز اخیر و با بالا گرفتن موج اعتراض به فیلم «پیر پسر»، میزان مخاطبان آن بسیار زیادتر شده است و بهزودی پرفروشترین فیلم غیرکمدی سینماهای ایران خواهدش شد.