سینماهای ایران از 18 تا 28 دی تحت تاثیر شرایط نامساعد کشور و قطعی اینترنت، با کاهش در تقاضا برای خرید بلیت روبهرو شدند. در این 10 روز، در کل ایران 163هزار نفر برای تماشای فیلمها در سالنهای سینما بلیت خریدهاند. این درحالی است که در بازه زمانی 10 روزهی پیش از 18 دی، با وجود بالا بودن اعتراض به وضعیت معیشتی، حدود 600 هزار بلیت فروخته شده بود.
به گزارش فیلمنیوز، در فاصله زمانی 8 تا 18 دی، سینماها 42 میلیارد فروش داشتند و از 18 تا 28 دی میزان فروش به 13 میلیارد و 800 میلیون تومان رسید.
برای درک این مسئله که فراوانی میزان مخاطبان سینماها در این ده روز ناآرام کشور به چه صورت بوده است، فروش سینماها را در چند روز به صورت رندم بررسی میکنیم. میزان مخاطبان سینماها جمعه 19 دی که کشور ناآرامترین روز خود را سپری کرد، 3 هزار نفر بود و به طور کلی ، 288 میلیون تومان فروش به ثبت رسید. این در حالی است که یک روز قبل یعنی در روز پنجشنبه 18 دی، 22 هزار بلیت به فروش رسیده بود. (البته با توجه به شروع ناآرامیها بعد از غروب 18 دی، مشخص نیست چه تعداد از مخاطبان، قید بلیتهایی را که شاید از قبل خریده بودند زدهاند.) در روز یکشنبه 21 دی، باز هم از تعداد مخاطبان کاسته شد. هزار و 760 نفر به سینماها رفتند و فروش این روز هم 130 میلیون تومان بود.
در روز سهشنبه 24 دی که بلیت سینماها نیمبها شده بود، استقبال از سینماها به نسبت افزایش پیدا کرد. در این روز 24 هزار نفر به سینماها رفتند و فروش یک میلیارد و 200 میلیون تومانی به ثبت رسید. در روز پنجشنبه 25 دیماه که وضعیت به نسبت آرام شده بود، میزان مخاطبان به نسبت روزهای عادی قبل، افزایش پیدا کرد و 15 هزار بلیت به فروش رسید. فروش این روز یک میلیارد و 500 میلیون تومان بود. در روز شنبه 27 دی که مصادف با عید مبعث بود، 35 هزار نفر روانه سینماها شدند و با 3 میلیارد و 125 میلیون تومان، بیشترین میزان فروش در یک روز به ثبت رسید.
در غیاب فیلمهای اجتماعی، در این ایام باز هم بیشترین فروش برای آثار کمدی بود. «ماجراجویی در جزیره جیمزباند»، «کفایت مذاکرات»، «آقای زالو» و «جهیزیه» چهار فیلم پرفروش در این ده روز ناآرام کشور بودند.

«ماجراجویی در جزیره جیمزباند» به کارگردانی بهمن گودرزی، 9 دی اکران شده و به نسبت بسایر فیلمها اثری جدید به حساب میآید. این فیلم در ده روز بحرانی کشور، 29 هزار مخاطب داشت و 2 میلیارد و 800 میلیون تومان فروش کرد. این فیلم در 9 روز ابتدای اکران، 8 میلیارد و 600 میلیون فروخته بود. با این حال در همین روزها هم پرفروشترین فیلم سینماهاست.
«کفایت مذاکرات» به کارگردانی سهیل موفق، در این ده روز، 28 هزار بلیت فروخت و 2 میلیارد و 650 میلیون تومان فروش کرد. این فیلم در بازه زمانی 8 تا 18 دی، 143 هزار مخاطب داشت و فروش آن 11 میلیارد و 600 میلیون تومان بود.
«آقای زالو» به کارگردانی مهران احمدی، در فاصله 8 تا 18 دی توانسته بود 124 هزار بلیت بفروشد و 10 میلیارد فروش به ثبت برساند. این فیلم در فاصله بین 18 تا 28 دی، فقط 23 هزار بلیت فروخت و 2 میلیارد و 200 میلیون فروش به ثبت رساند.
«جهیزیه» به کارگردانی احمد قوامی، از روز 18 تا 28 دی، 13 هزار نفر را به سینماها آورد. یک میلیارد و 160 میلیون تومان فروش هم برای این فیلم به ثبت رسید. «جهیزیه» از روز 9 دی که اکران شد تا 18 دی، 53 هزار مخاطب داشت و فروش آن به 4 میلیارد و 300 میلیون تومانی رسیده بود.





