پرویز پرستویی بعد از مدتها در سریال «شکارگاه»، با گریمی متفاوت ظاهر شده و نقشی پرچالش و جذاب پیش روی مخاطبانش گذاشته است. پرستویی سابقه ایفای نقشهای متنوعی را در کارنامه دارد و بارها برای ایفای نقشهای مختلف، چهرهاش را تغییر داده است. از تغییر چهره برای ایفای نقش محمدبن ابیبکر در سریال «امام علی (ع)» گرفته تا روحانی فیلم «مارمولک» و ایفای نقشی متفاوت در «روبان قرمز» و … او حالا بار دیگر در قالبی جدید قرار گرفت و با تغییر چهره در نقش میرعلا ظاهر شده است.
به گزارش فیلمنیوز، پرویز پرستویی از جمله بازیگرانی است که در کارنامهاش ایفای نقشهای متنوعی به چشم میخورد. به بهانه گریم متفاوتش در سریال «شکارگاه» به کارگردانی نیما جاویدی، مروری داریم بر مهمترین تغییرچهرههای او در طول دوران بازیگریاش.
امام علی (ع) | در نقش: محمدبن ابیبکر | داوود میرباقری | 1370

پرویز پرستویی از دهه شصت به سینما و تلویزیون وارد شد و ابتدای دهه هفتاد در تلویزیون با بازی در سریال «اپارتمان» به مخاطبان معرفی شد. اوایل دهه هفتاد او با گریمی متفاوت در نقش محمدبن ابیبکر فرزند خلیفه اول ظاهر شد؛ فردی که بعد از خلافت عثمان، از حامیان حضرت علی (ع) شد. در سریال بخشی از زندگی محمدبن ابیبکر را شاهد هستیم. نقش پرستویی در این سریال زیاد پررنگ نیست اما در کنار سایرین بازیاش به چشم آمد. او با محاسنی مشکی، ابروی پرپشت و صورتی آفتابسوخته به همراه دستاری روی سر، چهرهای متفاوت از خود به نمایش گذاشت.
آدمبرفی | در نقش: جواد کولی | داوود میرباقری | 1373

«آدم برفی» سه سال توقیف بود و طول کشید تا بازی متفاوت پرویز پرستویی دیده شود. او برای نقش جواد کولی از همه تجربیات بازیگری روی صحنه تئاتر و شش فیلم سینمایی قبلیاش به خوبی استفاده کرده بود تا بتواند در میان چهرههای شناخته شده و مطرح آن زمان سینمای ما خودی نشان دهد. گریم چندانی نداشت اما با موهای فرفری و سیگاری که معمولا بالای گوشش میگذاشت به همراه کت چرمی و گردنبندهای مختلف، از او شمایلی متفاوت ساخته بود. شخصیت جواد کولی که به نوعی برگرفته از لمپنهای سینمای پیش از انقلاب بود با بازی درخشان و به شدت بیرونی پرستویی همراه شد و جلوه خاصی به کار بخشید. نقش کوتاه بود اما خیلی به چشم آمد و تبدیل به یکی از بهترین نقشهای سینمایی پرویز پرستویی شد. مشخصه بازی او در «آدم برفی» تاثیرگذاری در عین کوتاهی نقش است که به خوبی در کانون توجه قرار میگیرد.
روبان قرمز | در نقش:داوود | ابراهیم حاتمیکیا | 1377

ابراهیم حاتمیکیا بعد از «آژانس شیشهای»، سراغ ساخت «روبان قرمز» رفت و قصد نداشت از پرویز پرستویی برای این فیلم استفاده کند چون میخواست خاطره حاجکاظم با بازی پرستویی در ذهنها باقی بماند. به همین دلیل هم سراغ جمشید هاشمپور رفت و با او قرارداد بست. تمرینها شروع شد اما عمر همکاری آنها زیاد طول نکشید و به دلایلی هاشمپور از پروژه خارج شد. بعد از این بود که حاتمیکیا مجددا از پرستویی دعوت به همکاری کرد. منتها در این فیلم با گریمی کاملا متفاوت ظاهر شد و چهرهاش هیچ ارتباطی با حاج کاظم نداشت. پرستویی در این فیلم نقش مردی به نام داوود را دارد که مسئول خنثی کردن مین در ویرانهای وسط میدان جنگ است. موها و ریشهای بلندی دارد و با لباس سفید بلندش به فردی دور از اجتماع میماند. به خودش نمیرسد و پرخاشگر است اما در مواجهه با محبوبه و قرار گرفتن در مثلثی عشقی رفتارش به تدریج تغییر میکند.
مارمولک | در نقش: رضا مثقالی | کمال تبریزی | 1382

یکی از جذابترین تغییرچهرههای پرویز پرستویی را در کاراکتر رضا مارمولک فیلم «مارمولک» شاهد بودیم پرستویی با بازی در نقش یک دزد و روحانی بهخوبی و استادانه ریزهکاریهای هر دو کاراکتر را نشان داد. با این حال ظرائف بازیاش در قسمتهایی بود که نقش روحانی بازی میکرد. با ریش بلند و پوشیدن عبا و عمامه شباهت بسیار زیادی به روحیانیون پیدا کرده بود و این امتیاز مهمی در بازیاش بود. علاوه بر تغییر چهره، حرکات دست و نگاه و راه رفتن و مهمتر از همه ادای دیالوگهایش کاملا در خدمت نقش بود. نکته قابل توجه اینکه مخاطبان کاملا به این مسئله واقف بودند که روحانی نیست و تغییر مداوم رفتار کار او را سختتر میکرد. مارمولک شاهنقشی در کارنامه پرستویی بود و هنوز هم بعد از بیست سال، خیلیها آن را بهترین نقشآفرینی کارنامه پرستویی میدانند.
بید مجنون | در نقش: یوسف | مجید مجیدی | 1383

در «بید مجنون»، پرویز پرستویی در نقش مردی به اسم یوسف ظاهر شده که از هشت سالگی بیناییاش را از دست داده و با زندگی در این دنیا خو گرفته. موها و ریشهای بلند جوگندمی دارد و با عینکی ذرهبینی روی چشم شمایلی متفاوت پیدا کرده و از چهره همیشگیاش فاصله گرفته است. یوسف در میانسالی با یک عمل جراحی بیناییاش را به دست میآورد و با دیدن زنی زیبا، سالها محبت و احساسات عمیق همسر را نادیده میگیرد. چالش اصلی پرستویی ایفای نقش به عنوان یک نابینا و از سوی دیگر مواجهه با اولین دیدنیهاست. پرستویی هم روی موقعیت نابینایی یوسف تسلط زیادی دارد و هم تغییر تدریجی احساسات این شخصیت را به درستی میسازد. پرستویی در جشنواره بیستوسوم فجر برای این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را به دست آورد.
مهمان داریم | در نقش: ابراهیم | محمدمهدی عسگرپور | 1392

پرستویی در فیلم «مهمان داریم»، با موها و ریشهای سفید، نقش مردی مسن را بازی کرده است. مردی که جنگ ایران و عراق، پسرانش را از او گرفته و زندگی خانوادگیاش را بهم ریخته اما کماکان استوار و صبور به زندگی ادامه میدهد. پرستویی برای اولین بار در این فیلم از چابکی همیشگی فاصله گرفت و سعی کرد از نحوه راه رفتن و نگاه کردن گرفته تا تعاملش با خانواده، جایگاه یک پدر پیر و سختیکشیده را منتقل کند. «مهمان داریم» فیلم قابلتوجهی در کارنامه پرستویی نیست. جزو نقشهای ماندگار او هم به حساب نمیآید اما از آن جهت که پرستویی در آن با چهره متفاوت و چالشی جدید روبهروست قابل اهمیت است.
شکارگاه | در نقش: میرعطا | نیما جاویدی | 1404

بعد از مدتها پرویز پرستویی را در سریال «شکارگاه» با گریمی متفاوت میبینیم. او در قامت افسری مقتدر در دوره قاجار به تصویر کشیده شده است. موهایش کوتاه است و به شیوه آن دوره، دورتادور سرش را تراشیده است. سبیل پرپشتی روی صورت دارد که اقتدار بالایش را به رخ میکشد. او با لباس نظامی و اسلحه روی دوش شمایل واقعی یک نظامی را پیدا کرده است. چهرهاش جدی است و حتی موقع وقت گذرانی با خانوادهاش هم از آن جدیت خارج نمیشود. با تحکم حرف میزند و حتی وقتی برای آیندهاش خیالپردازی میکند از جذبهاش کم نمیشود. پرستویی در قسمت اول «شکارگاه» یکی از برگ برندهها به حساب میآید. پس از مدتها وارد چالشی جدی با یک نقش متفاوت شده و با تمام وجود خودش را در اختیار این نقش قرار داده است. باید دید در ادامه سریال و قرار گرفتن در موقعیتهای سخت و عجیب بعدی، تا چه حد این موفقیت را ادامه میدهد/