رئیس ساترا رقابت صداوسیما با شبکه نمایش خانگی را تکذیب کرده و گفته اگر صدا و سیما رقیب شبکه نمایش خانگی بود، از ابتدای سال 1401 به ۶۰ عنوان طرح برنامه تلویزیونی یا سریال مجوز تولید نمی داد. او تاکید کرده که صداوسیما یک نهاد حاکمیتی است و ماموریت های خاص خودش را دارد و مجبور به تولید برخی برنامه هاست اما پلفترم ها می توانند انتخاب کنند در چه ژانری بسازند.
به گزارش فیلم نیوز، سعید مقیسه، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) در گفت وگو با ایسنا اعلام کرده که صداوسیما رقابتی با پلتفرم ها ندارد.
مقیسه درباره مجوزهای داده شده به مجموعه ها و برنامه های شبکه خانگی گفته: «از ۱۵۰ طرحی که از ابتدای ۱۴۰۱ به ما ارائه شده، ۶۰ طرح مجوز تولید گرفته است. اگر صدا و سیما رقیب شبکه نمایش خانگی بود، به ۶۰ عنوان طرح برنامه تلویزیونی یا سریال مجوز تولید نمیداد. بیشتر از ۵۰ طرح بازنویسی جزیی دارد. یعنی نویسنده باید اصلاحاتی انجام دهد. حدود بیست طرح هم نیاز به بازنویسی کلی دارد.»
درباره استفاده از پلتفرم ها برای نمایش جام جهانی فوتبال توضیح داده: «ممکن است صداوسیما بگوید الان جام جهانی فوتبال است و همه مردم به دلیلی دسترسی به شبکههای صداوسیما ندارند. برای این که مردم بیشترین استفاده را ببرند، ما حاضریم این انحصار خودمان را در حوزه پخش زنده به دیگران هم بدهیم. آن سکویی که این امکان را گرفته و از طریق قاب اختصاصی، پخش زنده فوتبال شبکههای سه و ورزش را در اختیار دارد، خودش هم قبول ندارد که گفته شود صدا و سیما رقیب سکوهای نمایش خانگی است.»
رئیس ساترا درباره نبودن رقابت میان صداوسیما و پلفترم ها گفته: « رقابت وقتی است که یک بخش خصوصی با بخشی دیگر حق و حقوق مساوی داشته باشد. این دو طرف رقیب میشوند. صداوسیما یک نهاد حاکمیتی است و ماموریتی دارد، ذینفع نیست.»
او درپایان توضیح داده که صداوسیما به عنوان یک نهاد حاکمیتی مجبور به انجام یک سری وظایف است و گفته: «در صداوسیما کارمندان دولت، حقوقبگیر هستند و برای مردم خدمت میکنند و ذینفع نیستند. نمی توانیم این دو را رقیب هم بدانیم. صداوسیما ماموریت دارد که به نهادهای دولتی خدمات رایگان بدهد. بخش خصوصی این کار را میکند؟ صداوسیما پایبند است که ترافیک تلوبیون را نیمبها نگه دارد. بخش خصوصی پایبند است؟ ما در صداوسیما به عنوان وظیفه ماموریتیمان یک رویداد مهم ملی را نمیتوانیم پوشش ندهیم. حتی اگر مخاطب و درآمدزایی نداشته باشد. اما بخش خصوصی میتواند انتخاب کند که چه ژانری را بسازد و چه ژانری را نسازد. الان به این موضوع میپردازم و الان به این موضوع نمیپردازم.»
مقیسه در حالی این گفت وگو را انجام داده که روز شنبه دهم تیرماه نشست هماندیشی مدیران سکوهای اینترنتی و هنرمندان با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و خود او به عنوان ریس ساترا در خصوص مصوبه اخیر «شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه صوت و تصویر فراگیر» برگزار شد.